top of page
  • bramdekoning

Voorlopige resultaten eerste traject

Bijgewerkt op: 13 dec. 2021

Het eerste groepstraject werd eind november afgesloten. Wat zijn de voorlopige resultaten?Hoeveel jongeren heeft spoorzoeker bereikt in het eerste traject?

We bereikten in totaal een 1000tal personen (fysiek (toe)gesproken) in onze outreach.

  • 78 jongeren waren kandidaat, kwamen op gesprek

  • 39 jongeren werden begeleid door de coach en doorverwezen naar partnerorganisaties

  • 15 van de 78: in aanmerking voor Spoorzoeker (kwetsbare NEET-jongeren).

  • Daarvan zijn er nog 7 uiteindelijk niet gestart omwille van uiteenlopende redenen (familiaal, administratief, kinderopvang, ...).

8 jongeren zijn gestart in het traject.Spoorzoeker wil jongeren in de eerste plaats aan een duurzame job helpen. Hoe staat het daarmee?

  • 2 personen aan het werk (zonder stage),

  • 2 personen zullen op 16/12 starten voor een BIS-stage van drie maanden met het oog op een vaste job.

  • 1 persoon kiest er voor om te starten met een opleiding elektricien

  • 2 personen zijn voorgesteld bij een ander bedrijf en zullen eerst nog de kans krijgen een VCA-attest te halen vooraleer te starten in een BIS-stage.

Met deze resultaten zijn we heel blij, aangezien VDAB bevestigde dat het hier effectief over NEET-jongeren gaat (not in education, employment or training).Wat hebben jullie bij Spoorzoeker concreet gedaan?

We we werkten aan soft skills en pakten praktische problemen aan.


Een belangrijk stuk is de praktijk. Hierbij gaan we aan de slag in het metaalatelier en gaan we samen 'iets' maken. De jongeren beslissen hoe en wat er gaamkt wordt, en worden daarin bijgestaan door Eric, onze instructeur. In dit eerste traject renoveerden we een tribune die door Sporting A gebruikt zal worden.


De spoorzoekers volgden verschillende sessies aan de hand van een sociaal-sportieve methodiek georgansieerd door Sporting A.


Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke coaching en begeleleding in team. Hier hebben we onder meer de 'netwerkdag voor bedrijven' samen voorbereid. Vertegenwoordigers van 5 bedrijven zijn toen naar Steunpunt gekomen en hebben samen met de jongeren workshops gedaan. Dit werd door alle partijen als succesvol ervaren en resulteerde in de resultaten die je hierboven al kon lezen.


In één van de volgende posts kan je lezen hoe we de toekomstige trajecten zullen invullen. We kunnen je al wel verklappen dat we een paar innovatieve methodieken zullen toepassen. Tot later!40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Spoor bouw

Comments


bottom of page