top of page
  • bramdekoning

Voor toeleiders: profiel Spoorzoeker

Bijgewerkt op: 31 jan. 2022

Met Spoorzoeker mikken we op Antwerpse NEET-jongeren. De jongere heeft een leeftijd tussen de 18 en 29 jaar, en is dus niet leerplichtig. Na een acht weken durend groepstraject met de focus op soft skills , leiden we ze in een individueel traject, met stage, toe naar werk.


NEET: De term NEET-jongeren (not in employment, education or training) verwijst naar jonge mensen die niet werken en geen onderwijs of opleiding volgen.


Het is een diverse groep: jongeren die na school niet meer verder studeren en niet meer werken, nieuwkomers in Vlaanderen, hangjongeren, ... Ze worden vaak niet of nauwelijks ondersteund. Verschillende problematieken kunnen een rol spelen: attitude problemen, taal, psychische of fysieke kwetsbaarheden, schulden, mantelzorg, verslavingen, .... Na toeleiding doen we een intake waar we onderzoeken of Spoorzoeker een nuttig traject kan zijn en de kans op werk reëel is. We streven een diverse groepssamenstelling na tussen de acht en twaalf jongeren die samen het groepstraject aanvatten.


Wanneer toch zou blijken dat de jongere toch niet in aanmerking komt om op te starten in het groepstraject, zullen we hen op maat toeleiden naar andere organisaties om hun specifieke problematieken aan te pakken (beroepsopleidingen, Arktos, VDAB, CVO's, Open School, psychische hulpverlening, ...).


Voor meer info 0485/344 050, bram.dekoning@stw.be (Bram) of 0486/16 86 39 (Eric)
99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page