top of page
  • bramdekoning

Korte terugblik op 2022

Bijgewerkt op: 17 jan. 2023

Het is al enige tijd geleden dat we van ons lieten horen. Gelukkig betekent geen nieuws hier goed nieuws ;).


Hoe gaan de zaken dan bij Spoorzoeker?


Met ons kleine en gezellige team (van bij wijze van spreken : 3 M/V en een paardenkop) hebben we in 2022 tijdens tijdens onze outreach met meer dan 79 jongeren gesproken. 46 daarvan werden doorverwezen naar andere projecten. 33 zijn gestart in een spoorzoekertraject.


Van de 33 spoorzoekers vonden er vijf reeds een job, twee volgen een beroepsopleiding en één persoon ging terug naar het reguliere onderwijs. 20 van hen zijn nog in traject, waarvan er deze maand al zeker drie in een IBO starten en ééntje deze week spannend afwacht om na een korte stage te kunnen starten in een vast contract.


Verschillende spoorzoekers behaalden attesten VCA, fietsherstel en slaagden in een rij-examen. Eentje kreeg - na een vergelijkende examen - een beurs om bij Linguapolis academisch Nederlands te studeren.


Inhoudelijk werd het traject versterkt. Sport en de gecertificeerde opleiding fietsherstel maken nu structureel deel uit van programma. Daarnaast organiseren we op vraag van de spoorzoekers regelmatig electriciteit, lassen, tuinbouw, houtbewerking en leggen we bedrijfsbezoeken af.


Voor sommige jongeren hebben we nog geen afdoende ’spoor’ . Om ook hen een concreet perspectief te bieden, blijven we zoeken naar nieuwe pistes en partners.


Bedankt aan alle Spoorzoekers, partners en toeleiders voor dit mooie resultaat. Op naar een nieuw topjaar!


Spoorzoekers op bezoek bij Bexco Antwerpen, met Heidi Deblanc van Bexco.Middagmaal bij de Verbeke Foundation, na een bezoek aan Aertssen.Op stage bij De Geus+, met mentor Kobe van Fietsen De Geus.De wekelijkse sportmodule, met Sporting A.
Outreach met de fietsenWorkshop fietsherstel voor dames, i.s.m. Mara-project.


84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Spoor bouw

댓글


bottom of page